ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

Ποιό είναι το σήμα κατατεθέν των γιορτών!



Το Stars For Europe, o Ευρωπαϊκός σύνδεσμος καλλιεργητών Αλεξανδρινού, διεξήγαγε μια πανευρωπαϊκή έρευνα σχετικά με το τι θεωρούν σημαντικό οι Ευρωπαίοι για τις γιορτές. Η έρευνα έγινε online και πήραν μέρος 1.094 άτομα από 16 Ευρωπαϊκές χώρες.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά σύμβολα της Χριστουγεννιάτικης περιόδου Οι Ευρωπαίοι θεωρούν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο το πιο σημαντικό σύμβολο των Χριστουγέννων. Στην δεύτερη θέση στη λίστα με τα πιο σημαντικά σύμβολα βρίσκονται τα κεριά και τα λαμπιόνια, ενώ στην τρίτη θέση τα αστέρια και το Αλεξανδρινό.

Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για εσάς

Περίπου το 98% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν ως σημαντικό ή πολύ σημαντικό να βρίσκονται με τους φίλους και την οικογένειά τους τα Χριστούγεννα ενώ, το 87% θεωρεί απαραίτητη την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Σημαντικό ρόλο παίζει η ανταλλαγή δώρων αφού το 81% ανυπομονεί να δώσει αλλά και να πάρει δώρα. Το φαγητό είναι εξίσου σημαντικό για το περίπου 78% των ερωτηθέντων. Παρολαυτά περίπου το 40% των ερωτηθέντων συνδέει τα Χριστούγεννα με το άγχος και το στρες.

Αλεξανδρινό, το φυτό των Χριστουγέννων

Αξίζει να σημειωθεί πως το Αλεξανδρινό θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτινής διακόσμησης γιατί λόγω των αστερόμορφων φύλλων του, αλλά και των χρωμάτων του ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα σύμβολα των Χριστουγέννων. Το πράσινο χρώμα συμβολίζει την πίστη, ενώ το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Χριστού για την λύτρωση του κόσμου. Αυτός άλλωστε είναι και λόγος για τον οποίο αυτά τα χρώματα κυριαρχούν στις Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις.
Συντάκτης: Μαρία Ραγκούση,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας