ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

14 Σπτεμβριου 1943 ο βομβαρδισμος της πολης της Κερκυρας απο τους Γερμανους


ΚΕΡΚΥΡΑ: Λαός που δεν έχει μνήμη...δεν έχει και μέλλον !!!ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ των ΠΟΛΕΩΝ της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΤΙΣ 13 ΠΡΟΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1943 και του ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1943.

Από την Επτανησιακή Αναγέννηση
Στις 13 προς 14 Σεπτέμβρη 1943 οι Γερμανοί του Χίτλερ βομβάρδισαν ανελέητα με εμπρηστικές βόμβες και έκαψαν τη πόλη της Κέρκυρας και τη πόλη του Αργοστολίου. Έκαψαν Κτίρια Ζώσας Πολιτικής Ιστορίας, όπως την ΙΟΝΙΟ ΒΟΥΛΗ, Μνημεία Πολιτισμού, όπως τα Πανέμορφα Δημοτικά Θέατρα της Κέρκυρας (Μικρή Σκάλα του Μιλάνου) και του Αργοστολίου (ΚΕΦΑΛΟΣ), το Θερινό θέατρο Αργοστολίου «ΑΠΟΛΛΩΝ», και άλλα πανέμορφα δημοτικά, κρατικά και ιδιωτικά κτίρια. Σκότωσαν 200 άμαχους στο Αργοστόλι και στη Λειβαθώ.

Στη Κέρκυρα επίσης τον πανέμορφο Μαρκά, το λιμάνι, την Αnnunziata,το παγκοσμίως γνωστό ξενοδοχείο Bella Venezia,την εβραική, ότι ιταλικό υπήρχε και συνολικά το 15% των κτιρίων της Κέρκυρας.

Το αγνωστικιστικό απαίδευτο Αθηνοκεντρικό κράτος το 1960 «έκλεισε» με νόμο το θέμα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία πέρνοντας μόνον κάποια ψίχουλα, χωρίς όμως να ζητήσει αποζημίωση για τη καταστροφή των πόλεων της Κέρκυρας και του Αργοστολίου. Και χωρίς να συμβάλλει στην αρχιτεκτονικά και αστική ανοικοδόμησή τους. Το ίδιο διαχρονικό έλλειμμα αντιπροσώπευσης των νησιών μας. Εδώ δεν απέδωσαν στη Κεφαλλονιά, στη Λευκάδα και στη Ζάκυνθο όλα τα χρήματα που έστειλαν ξένα κράτη και φιλοεπτανήσιοι ξένοι, κυρίως Ευρωπαίοι για την ανοικοδόμηση των πόλεων και των χωριών της Κεφαλλονιάς, της Λευκάδας και της Ζακύνθου, μετά τον ισοπεδωτικό σεισμό της 11 Αυγούστου 1953, και έφαγαν τα χρήματα στην Αθήνα.

listonplace.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας