ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

«Πρωτάκια», τα ευαίσθητα


Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα που θα ισχύουν για όλους τους μαθητές από το πρωί της Δευτέρας, μπορεί να είναι δύσκολη για τα ευαίσθητα «πρωτάκια», που περνάνε για πρώτη φορά την πόρτα του σχολείου ή του παιδικού σταθμού. Είτε λοιπόν πάνε για πρώτη φορά προνήπιο ή νήπιο θα χρειαστούν τον χρόνο τους.
.
Αυτό που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι:

• Μέχρι να ξεκινήσει το σχολείο να τους μιλάτε για το πόσο όμορφο θα είναι σε αυτό το καινούριο μέρος αλλά και πόσα παιδάκια θα είναι εκεί για να παίξει.

• Επενδύστε σε ένα βιβλίο που περιγράφει τις πρώτες μέρες στο σχολείο, ή εάν ήδη αντιδρά το παιδί βρείτε μια ιστορία που μιλάει για παρόμοιο θέμα. Τα παιδιά συχνά επηρεάζονται από τους ήρωες των βιβλίων και ταυτίζονται καλύτερα.

• Όταν φτάσει η μεγάλη μέρα φροντίστε να βάλετε στην τσάντα του το αγαπημένο του πανάκι ή παιχνίδι ώστε να νιώσει ότι υπάρχει κάτι οικείο γύρω του, την ώρα που θα αρχίσει να αγχώνεται.

• Αντιμετωπίστε το κλάμα του με ψυχραιμία. Κάποιες φορές είναι πιο δύσκολο για τον γονιό να αποχωριστεί το παιδί παρά το αντίθετο. Τις πρώτες μέρες θα πρέπει να έχετε άδεια από την δουλειά γιατί θα χρειαστεί να είσαστε κοντά εάν χρειαστεί να πάρετε νωρίτερα το παιδί.

• Μιλήστε με την δασκάλα / τον δάσκαλο για τα πράγματα που κάνουν στην τάξη για να τα επαναλάβετε μαζί του στο σπίτι έτσι θα μπορεί να συμμετέχει πιο εύκολα.

• Το κυριότερο, εξοπλιστείτε με υπομονή και κατανόηση γιατί η δική σας στάση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ένταξη του παιδιού στο νέο περιβάλλον.

Καλή, πρώτη, σχολική χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας