ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

Σεπτέμβριος

Image and video hosting by TinyPic
Σεπτέμβριος, Σεπτέμβρης, του Σταυρού, Σταυρίτης, Σποράρης, Ορτυκολόγος, Πετμεζάς, Τρυγητής, Τρυγομηνάς

"Αν ίσως βρέξει ο Τρυγητής, χαρά στον τυροκόμο"

"Τον Τρυγητή τ αμπελουργού πάνε
χαλάλι οι κoποι"Έχει ημέρες 30. Η ημέρα έχει ώρες 12.20΄και η νύχτα 11.40΄.
23 Σεπτεμβρίου , ώρα 11:05 Φθινοπωρινή Ισημερία. Αρχή του Φθινοπώρου.

Οικολογικές εργασίες.

* Ανθοκομία
Στα φυτά εσωτερικών χώρων αλλάζουμε τις θέσεις για να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους στο φως. Περιορίζουμε τα ποτίσματα και τις λιπάνσεις.
Φυτεύουμε όλους τους βολβούς αφού πρώτα τους απολυμάνουμε.
Φυτεύουμε νάρκισσους, πετούνιες και παπαρούνες. Δεν ξεχνάμε να τα ποτίζουμε συχνά. Μεταφέρουμε τις ορτανσίες σε σκιερό μέρος. Καθαρίζουμε τριανταφυλλιές και γαρυφαλλιές από ξεραμένα άνθη και κλαδιά.

* Λαχανοκομία.
Ενισχύουμε τα λαχανικά μας με λίπασμα και κοπριά. Μαζεύουμε μελιτζάνες, φασολάκια, πιπεριές και τις τελευταίες τομάτες. Βγάζουμε τα κρεμμύδια και σκόρδα και τα ξεραίνουμε στον ήλιο. Σπέρνουμε σπανάκι, ραδίκια, μαρούλια, κουκιά, μπιζέλια, αγκινάρες και άνηθο.
Φυτεύουμε λάχανα, μπρόκολα και κουνουπίδια.

* Γεωργία.
Μπορούμε να φυτέψουμε πατάτα ποτιστική. Περιμένουμε τα πρωτοβρόχια και κάνουμε το πρώτο όργωμα. Προμηθευόμεθα τα λιπάσματα και ετοιμάζουμε τα εργαλεία μας. Προσέχουμε πολύ στο μάζεμα του μπαμπακιού.

* Αμπελουργία.
Γενικεύεται ο τρυγητός των επιτραπέζιων σταφυλιών (φράουλα κόκκινη, όψιμα Εδέσσης, όψιμα Σουφλίου κλπ). Ο τρύγος στη σουλτανίνα και την κορινθιακή σταφίδα κορυφώνεται. Συνεχίζουμε τον τρυγητό των κρασοστάφυλων. Ψεκάζουμε κατά του βοτρύτη.

* Για τους κυνηγούς.
Μπορείτε να κυνηγήσετε ό τι θέλετε. Όπου είναι θ αρχίσει το πέρασμα του τρυγονιού και ίσως - καιρού επιτρέποντος - και του ορτυκιού. Νο 11 είναι ο τι χρειάζεται για το ορτύκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας