ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε εάν βουτήξετε για τον σταυρό στα Θεοφάνεια


Το να βουτήξει κάποιος ανήμερα των Θεοφανίων, θεωρείται μια μεγάλη τιμή. Το να πιάσει και τον σταυρό τότε θεωρείται ευλογία. Πόσο εύκολο όμως είναι να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στην καρδιά του χειμώνα; Πως θα αντιδράσει το κορμί και ο οργανισμός σε μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας; Διαβάστε τι πρέπει να 
κάνετε για να αποφύγετε τα δυσάρεστα...

 

Σας παρουσιάζουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που καλό θα ήταν να ακολουθήσετε εφόσον αποφασίσετε να βουτήξετε στα παγωμένα νερά και να πιάσετε τον σταυρό.

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ακριβώς που θα πέσετε. Η θάλασσα ή το νερό γενικότερα το χειμώνα είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο το καλοκαίρι. Δεν πρόκειται να βουτήξετε σε ζεστά νερά αλλά σε παγωμένα. Έρευνες μάλιστα θέλουν τη θάλασσα της Αττικής το χειμ΄βνα να έχει μέση θερμοκρασία τους 13 – 15 βαθμούς.

Εάν είστε πάνω από 40 μην το επιχειρήσετε. Το ανθρώπινο σώμα δύσκολα προσαρμόζεται ξαφνικά σε τέτοιες θερμοκρασίες νερού, ειδικά εάν είστε και αγύμναστοι ή έχετε τα παραπάνω κιλάκια σας. Ο άνθρωπος λειτουργεί στους 37 βαθμούς, και στις μασχάλες (λόγω απώλειας θερμότητας) στους 36,6. Όταν λοιπόν πέσετε στους 13 βαθμούς οι οποίοι επειδή είναι νερό α) θα καλύψουν κάθε επιφάνεια σας και β) στο νερό χάνουμε τη θερμότητα μας 2 φορές γρηγορότερα, θα πρέπει να είστε σίγουροι και έτοιμοι.

Πριν πέσετε να έχετε κάνει μια καλή προθέρμανση με ασκήσεις που θα “ζεστάνουν” το κορμί σας. Επίσης καλό θα ήταν οι ασκήσεις αυτές να είναι σχετικά έντονες έτσι ώστε να πάρουν μπροστά και οι μύες και να είναι προετοιμασμένοι για την άμεση επαφή και το σοκ με το παγωμένο νερό.

Καλό θα ήταν πριν πάτε να πέσετε για τον σταυρό να έχετε φάει κάτι ελαφρύ (πχ. Ένα κουλούρι) τουλάχιστον μια ώρα πριν .

Μόλις βγείτε από το νερό θα πρέπει να ξέρετε που είναι τα πράγματα σας και αμέσως να πάρετε την πετσέτα ή το μπουρνούζι , να σκουπιστείτε και να ντυθείτε καλά. Τα καταφέρατε στο σοκ του παγωμένου νερού, μην αρρωστήσετε από τον κρύο καιρό.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η βουτιά στα Θεοφάνια για τον σταυρό δεν είναι απλά χειμερινή κολύμβηση. Είναι ένα ξαφνικό και έντονο “πουσάρισμα” του οργανισμού για λίγα μόνο λεπτά της ώρας σε παγωμένα νερά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας