ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

Ο καιρός για τους επόμενους 12 μήνες σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με τα μερομήνια .....

Με αστάθεια, άνοδο της θερμοκρασίας και γρήγορη βελτίωση θα συνεχιστεί ο μήνας μέχρι περίπου στις 25-26. Από τις 27 θα έχουμε μιά νέα περίοδο με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες αλλά και πτώση της 
θερμοκρασίας.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣΜέχρι τις 5-6 του μήνα θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Ακολουθεί ένα διάστημα με εναλλαγές του καιρού για να τελειώσει ο μήνας με νέα απότομη πτώση της θερμοκρασίας και χειμερινή διάθεση.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Συνεχίζεται μέχρι στις 2-3 του μήνα η χειμερινή διάθεση του καιρού, και αρχίζει μετά μια μεγάλη περίοδος καλοκαιρίας μέχρι στις 22 του μήνα όπου θα έχουμε απότομη αλλαγή του καιρού με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους στα ορεινά και όχι μόνο.. ως το τέλος του μήνα.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣΤο πρώτο δεκαήμερο του μήνα κυλάει χωρίς κάτι το αξιόλογο. Κακοκαιρία αναμένεται γύρω στις 20 με κορύφωση στις 22-23 όπου θα έχουμε χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Ακολουθεί μιά σχετική βελτίωση αλλά από τις 30-31 του μήνα θα έχουμε νέα πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣΞεκινάει ο μήνας με τον ίδιο χειμωνιάτικο καιρό και συνεχίζεται με διάφορες εναλλαγές χωρίς κάτι το αξιόλογο. Από τις 23 και μετά αναμένεται μια μεγάλη κακοκαιρία με ιδιαίτερη σφοδρότητα και τα χιόνια να φτάνουν μέχρι τις πεδινές περιοχές, έχοντας μάλιστα μεγάλη διάρκεια και ένταση.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣΞεκινάει με ύφεση των φαινομένων. Από τις 21 του μήνα όμως και μετά θα έχουμε σφοδρές χιονοπτώσεις μέχρι τα παραθαλάσσια μέρη και πολύ μεγάλη παγωνιά.


ΜΑΡΤΙΟΣΞεκινάει με πολύ κρύο και παγερούς βοριάδες. Μικρή βελτίωση του καιρού θα έχουμε από τις 5 ως τις 10. Από τις 11 και μετά θα έχουμε χιονοπτώσεις και βροχές και θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο ο καιρός στις 28-30 με χιόνια ακόμη και στα πεδινά.


ΑΠΡΙΛΙΟΣΘα είναι ένας πολύ βροχερός μήνας με κρύο συνεχής εναλλαγές του καιρού με πολλές βροχές, έντονες καταιγίδες και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες ακόμη και κάποια χιόνια στα ορεινά.


ΜΑΙΟΣΞεκινάει με απότομη βελτίωση του καιρού και μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας. Στο δεύτερο μάλιστα δεκαήμερο η θερμοκρασία να βρίσκεται πολύ πιό πάνω από την κανονική για την εποχή. Επίσης τις τελευταίες μέρες του μήνα θα έχουμε και ενίσχυση των ανέμων.


ΙΟΥΝΙΟΣΚαλοκαιρία με ενισχυμένο μελτέμι και τον πρώτο καύσωνα να κάνει την εμφανισή του στις 8-13 του μήνα. Με ζέστη τελειώνει ο μήνας.


ΙΟΥΛΙΟΣΖεστός χωρίς αξιόλογα φαινόμενα θα κυλήσει αυτός ο μήνας.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣΤο πρώτο δεκαήμερο θα κυλήσει με ζέστη. Μετά θα έχουμε άστατο καιρό με μπόρες ως τις 17 και οι υπόλοιπες μέρες θα είναι δροσερές με ενισχυμένους ανέμους.πηγή:greek-weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας