ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

Από που πήρε το όνομά της η γαλοπούλα;To πιο Χριστουγεννιάτικο πουλί κουβαλάει τη... δική του ιστορία.
Όταν οι γαλοπούλες ήρθαν με τα πλοία στην Ευρώπη, πολλοί ονόμασαν τα πλοία αυτά «turkey ships» καθώς προέρχονταν από τη χώρα της Τουρκίας.Όταν η γαλοπούλα έφτασε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1524, είχε ήδη πάρει το όνομα «turkey bird» καθώς αντίστοιχα τα πουλιά αυτά προέρχονταν από την Τουρκία. Μέσα σε μια δεκαετία η γαλοπούλα (που στα αγγλικά ονομάζεται «turkey») είχε γίνει εξαιρετικά γνωστή και είχε μπει στα σπίτια των περισσότερων ανθρώπων.

Ωστόσο, η γαλοπούλα δεν έχει πάρει το όνομά της από την Τουρκία σε όλες τις γλώσσες. Στα Hebrew οι γαλοπούλες ονομάζονται "tarnagol hodu" που μεταφράζεται "κοτόπουλο της Ινδίας"! Στα αιγυπτιακά αναφέρεται ως ελληνικό πουλί. Οι Έλληνες την λέμε γαλοπούλα, λέξη που προέρχεται από το λατινικό gallus και σημαίνει "πτηνό της Γαλατίας".

queen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας