ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012



Ξεκίνησε η διάθεση των ημερολογίων του Συλλόγου μας. Τα ημερολόγια που επιμελήθηκε και έφτιαξε ο Σύλλογος "ΦΑΕΘΩΝ" είναι αφιερωμένα στη Λευκιμμίωτικη φορεσιά .
Η λευκιμμιώτικη φορεσιά, χαρακτηριστική και μοναδική, ήταν και σ΄ένα μικρό βαθμό και είναι η καλή ένδυση για την κυριακάτικη εμφάνιση της Λευκιμμιώτισσας στην εκκλησία και για κάθε επέτειο και γιορτή, γι’ αυτό ονομάζεται και γιορτινή.
Αποτελείται από τα εξής μέρη:
Ροκέτο ή ψιλορόκετο: Είναι η φούστα με τις πολλές πιέτες από ψιλό, βαμβακερό ύφασμα.
Μπελαμάνα: Το μαύρο βελούδινο σακάκι , κοντοραμμένο και μεσάτο.
Ποδιά: από άσπρο μεταξωτό ύφασμα που καλύπτει το μπροστινό μέρος του ροκέτου.
Μαντίλι: Από λεπτό βουάλ ύφασμα σε άσπρο χρώμα που πιάνεται με σπίλα (μεγάλη καρφίτσα) πάνω στα πλεγμένα σε κοτσίδες μαλλιά.
Ποδιά πάνινη ή μπούρδινη: από καρό, υφαντό ύφασμα που μπαίνει πάνω από το άσπρο μαντίλι, φτιάχνοντας ένα είδος καπέλου.

Η τιμή διάθεσης των ημερολογίων είναι € 10. Για να τα αποκτήσετε κι εσείς και να ενισχύσετε με αυτό τον τρόπο το έργο του Συλλόγου μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας