ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ :

Σκοπός του Συλλόγου

Η φωτογραφία μου
Παράδοση είναι ...τo μελωδικό νανούρισμα της μάνας, οι θρύλοι του παππού ,τα κάλαντα, τα χελιδονίσματα, οι μαντινάδες,τα έθιμα ,οι χοροί και οι σκοποί που μας συντρόφευαν σε κάθε χαρά ,οι ενδυμασίες ,τα κεντήματα ,τα δίστιχα, τα παιχνίδια και όσα άλλα είναι μέρος της ζωής του τόπου μας. Κρατήστε περήφανα στις καρδιές σας ,αλώβητο αυτό το θησαυρό και παραδώστε τον στις επόμενες γενιές! Έτσι θα ακούμε τους παλμούς του τόπου μας ολοζώντανα και δεν θα σβήσει τίποτε στη χοάνη της παγκοσμιοποίησης! Η επίσημη ίδρυση του συλλόγου μας ως ανεξάρτητο σωματείο έγινε το 1998 με κύριο σκοπό και στόχο τη διατήρηση και τη διάδοση των χορών, των τραγουδιών και των παραδόσεων της Κέρκυρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, καθώς επίσης και την προσέγγιση της νεολαίας απομακρύνοντάς την από τους κινδύνους της εποχής μας.

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Ιούνιος, Θερμαστής, Πρωτοούνης, Πρωτοούλης, Ερινιαστής, Αηγιάννης

Από το θέρος ως τις ελιές,
δεν απολείπουν οι δουλειές'
'Του χειμώνα οι βροχές, η χαρά του θεριστή'

Έχει ημέρες 30. Η ημέρα έχει ώρες 14.40΄και η νύχτα 9.20΄

* Την 1η - 2α Ιουνίου μερική έκλειψη του Ηλίου. Αόρατη από την Ελλάδα.

* Την 15η - 16η Ιουνίου ολική έκλειψη Σελήνης. Μερικώς ορατή από την Ελλάδα.

* 21 Ιουνίου, ώρα 19:16 Θερινό Ηλιοστάσιο. Αρχή του Καλοκαιριού.

Εορτές:

2 Της Αναλήψεως, 5 Αγ.318 Πατέρων, 11 Ψυχοσάββατο, 12 Της Πεντηκοστής, 13 Αγίου Πνεύματος, 19 Αγίων Πάντων, 24 Γεν.Προδρόμου, 29 Πέτρου & Παύλου, 30 Σύν.12 Αποστόλων.

Οικολογικές εργασίες.

* Ανθοκομία

Σκαλίζουμε και βοτανίζουμε όλα τα φυτά. Ο μήνας αυτός είναι αρκετά ζεστός. Πρέπει να προφυλάξουμε τα λουλούδια από τη ζέστη. Για το λόγο αυτό πληθαίνουμε τα ποτίσματα. Επίσης μεταφέρουμε τα πιο ευαίσθητα λουλούδια όπως γαρδένιες, καμέλιες και αζαλέες σε μέρος σκιερό. Μπορούμε να τα βοηθήσουμε λίγο κόβοντας και τους μεγάλους βλαστούς σε συνδυασμό πάντα με καθημερινό πότισμα. Ψεκάζουμε για θειαφασθένεια και μελίγκρα.

* Δενδροκομία.

Ποτίζουμε συχνότερα τα οπωροφόρα και τα μικρά δέντρα γιατί τώρα φουσκώνουν οι καρποί τους και έχουν ανάγκη περισσότερου νερού.

Αρχίζουν οι πρώτες συγκομιδές σε βερυκοκιές και ροδακινιές. Στις ελιές αρχίζουν να σχηματίζονται οι καρποί. Καταπολεμούμε το δάκο ψεκάζοντας τις ελιές 6-7 φορές.

Κρεμάμε στις συκιές ορνούς και τους ανανεώνουμε μια δυο φορές.

* Λαχανοκομία.

Κόβουμε ντομάτες και αγγούρια και θειαφίζουμε τις ντομάτες εναντίον του περονόσπορου. Βγάζουμε τις πατάτες τις οποίες τις απλώνουμε στον ήλιο για να πάρει την υγρασία και μετά τις μεταφέρουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος. Μαζεύουμε τα κουκιά και τα τελευταία μαρούλια. Επίσης κόβουμε τα πρώτα καρπούζια και πεπόνια.

* Γεωργία.

Θερίζουμε τα σιτάρια. Σκαλίζουμε και βοτανίζουμε καπνά και βαμβάκι. Μαζεύουμε φακή και ρεβίθια. Αν υπάρχει υγρασία στα χωράφια μπορούμε να σπείρουμε όψιμο καλαμπόκι και φασόλια.

* Κτηνοτροφία.

Γενικεύουμε τα κούρεμα σε όλα τα ζώα και συνεχίζουμε την τυροκόμηση. Αρχίζει το πρώιμο ζευγάρωμα των προβάτων. Εν τω μεταξύ αποθηκεύουμε για το χειμώνα μπάλες από τριφύλλι και χορτάρι.

* Πτηνοτροφία.

Φροντίζουμε για τη σχολαστική καθαριότητα. Αυξάνουμε την ποσότητα του χόρτου στη διατροφή των πουλερικών.

* Μελισσοκομία.

Μεταφέρουμε τις κυψέλες σε μέρη που υπάρχει περισσότερη τροφή. Κάνουμε αν θέλουμε τον πρώτο τρύγο.

* Για τους Κυνηγούς.

Προσέξτε την φύλαξη των πυρομαχικών. Δεν πρέπει νάναι εκτεθειμένα ούτε στη ζέστη ούτε στην υγρασία. Κατάλληλο και για την πυρίτιδα και τα καψούλα είναι το τενεκεδένιο κουτί που κλείνει και αυτό φυλαγμένο είτε σε ντουλάπια είτε σε συρτάρι κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

τα σχόλιά σας